Καθημερινες συνηθειες που – μπορουν – να σου αλλαξουν την ζωη!!!

quote 3

Όσο μεγαλώνω όλο και πιο πολύ θέλω και έχω ανάγκη μια καλύτερη και πιο ισσοροπημένη ζωή! Δεν το έχω πετύχει ακόμη, αλλά νιώθω ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο! Οι συνήθειες είναι κάτι που ή μας βοηθούν να πάμε μπροστά, να εξελιχθούμε και τελικά να έχουμε πιο ευτυχισμένη ζωή, ή μας κρατάνε πίσω, μας πάνε πιο πίσω ή μας σαμποτάρουν και δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, μικρούς ή μεγάλους!

Όποτε διαβάζω σχετικά άρθρα όλα εστιάζουν σε λίγες αλλά σημαντικές μικρές αλλαγές,   “καλές” καθημερινές συνήθειες που υπόσχονται ότι μπορούν να μας αλλάξουν την ζωή!!!

Κάποιες από αυτές όποτε τις έχω δοκιμάσει πραγματικά έχω δει διαφορά, κυρίως στην διάθεση μου αλλά και στην ενέργεια μου στην συνέχεια της ημέρας,  αλλά δυστυχώς όλο και κάτι συμβαίνει, κάποια δικαιολογημένη “δικαιολογία” που βρίσκω σαν αφορμή ώστε να σαμποτάρω την νέα μου “καλή” ρουτίνα και να επιστρέψω εκεί από όπου ξεκίνησα και απο όπου ήθελα να ξεφύγω!

Φυσικά Νο1 παράγοντας ώστε να μείνεις πιστός στις μικρές αυτές  “καλές” αλλαγές στην καθημερινότητα σου, ώστε να βελτιώσεις την ζωή σου σε όλα τα επιπέδα, είναι η πειθαρχία και δυστυχώς ίσως λόγω κουλτούρας, λόγω γενιάς, λόγω “κακομαθησιάς” δεν την έχουμε!

Δεν αξίζει όμως να βάλουμε την ανάγκη μας για μια καλύτερη και πιο παραγωγική καθημερινότητα πάνω από τις αδυναμίες μας? Νομίζω πως ναι! Αν φυσικά είναι αυτό που θέλουμε!

Ποιές είναι λοιπόν αυτές οι “καλές” συνήθειες?

quote 1

  1. Ξεκίνα την ημέρα σου νωρίς!!!

Το πολύ πρωινό ξύπνημα, όσο δύσκολο και να μας φαίνεται, μας βοηθά να κερδίζουμε χρόνο να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας για τα οποία δυστυχώς μέσα στην ημέρα δεν βρίσκουμε τον χρόνο ή το κουράγιο! Μέλετες έχουν δείξει ότι χρειαζόμαστε 6-8 ώρες καλού ύπνου! 9 το βράδυ με 5 το πρωί ή 10 με 6 είναι τα ιδανικά 8ωρα ώστε να γεμίσουν “σωστά” οι μπαταρίες μας και να ξεκινήσουμε την μέρα μας γεμάτοι ενέργεια! Φυσικά και με τους ρυθμούς ζωής εδώ στην Ελλάδα αυτό το πρόγραμμα ύπνου μας φαίνεται “υπερβολικό” ίσως και αδύνατον αλλά αν θελούμε να το ακολουθήσουμε είναι μόνο στο “χέρι” μας! Πηγαίνοντας κάθε μέρα 15-20′ πιο νωρίς από την συνηθισμένη ώρα και ξυπνώντας 15-20′ νωρίτερα μπορούμε σταδιακά να φτάσουμε το επιθυμητό “ιδανικό” ωράριο ύπνου που είναι το πιο κατάλληλο για εμάς και τον τρόπο ζωής μας!

2.  Ξεκίνα παραγωγικά το πρωινό σου!!!

Προσωπικά μου αρέσει να γυμνάζομαι πρωί…όσο πιο πρωί τόσο πιο καλά. Με γεμίζει ενέργεια και καλή διάθεση, έχω πιο καθαρή σκέψη και διάθεση για δουλειά! Επιλέξτε το είδος άσκησης που σας ταιριάζει και απολαμβάνετε περισσότερο και κάντε το καθημερινή “καλή” συνήθεια! Περπάτημα, τρέξιμο, γιόγκα, ποδήλατο ή/και ότι άλλο σας ευχαριστεί! Ή εκμεταλλευτείτε τον δικό σας αυτόν προσωπικό χρόνο για να οργανώσετε την δουλειά της ημέρας, να διαλογιστείτε, να απολάυσετε ένα υγιεινό ρόφημα ή πρωινό ή να γράψετε στο ημερολόγιο σας τα συναισθήματα σας, τις ανυσηχίες σας και για αυτά για τα οποία  είστε ευγνώμων και να ξεκινήσετε δυναμικά και ανάλαφρη την ημέρα σας!quote 2

3.  Μετακινηθείτε δημιουργικά!!!

Εκμεταλλευτείτε την απόσταση από την δουλειά στο σπίτι και το αντίθετο για να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί και σας εμπνέει! Ακούστε μία εκπομπή στο κινητό σας με το αγαπημένο σας θέμα, περπατήστε ή πάρτε το ποδήλατο αν αυτό είναι δυνατόν ή όσο είναι δυνατόν περισσότερο ή απλά ακούστε την αγάπημενη σας μουσική!

4. Πιείτε περισσότερο νερό!!!

Μα γιατί είναι τόσο δύσκολο να πίνουμε νερό! Εγώ δυσκολεύομαι πολύ ομολογώ και το ιδιο και οι περισσότεροι με τους οποίους το έχω συζητήσει! Είναι πραγματικά τόσο σημαντικό το νερό για το σώμα μας, για την καλή λειτουργία όλων των οργάνων, για τον μεταβολισμό μας, για την απώλεια βάρους, για την διάθεση μας…για όλα!

5. Κάντε εκκαθάριση…παντού!!!

Ξεκαθαρείστε τα mail σας, το κινητό σας, την ντουλάπα σας, την αποθήκη σας, το αυτοκίνητο, το γραφείο σας…τα παντά! Φυσικά όχι όλα μαζί αλλά ξεκινήστε αργά και σταθερά και σύντομα η ζωή σας θα έχει γίνει πιο έυκολη και πιο παραγωγική!

6.  Δοκιμάστε ένα όρθιο γραφείο!!!

Αν η δουλειά σας απαιτεί πολλές ώρες καθισμένοι σε ένα γραφείο δοκιμάστε να δουλεύετε και όρθιοι! Μοιράστε όσο είναι δυνατόν τις ώρες εργασίας σας σε όρθια και καθιστή θέση!

7.  Δουλέψτε πιο έξυπνα όχι πιο σκληρά!!!

Ξεκινήστε την μέρα σας στην δουλειά με τα project που σας δυσκολεύουν περισσότερο και αφήστε τα εύκολα για το τέλος! Είναι μια στρατηγική που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα και μειώνει το στρες και το άγχος!

 

quote 4

 

Enjoy & Be Grateful 

quote 3

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s