Are you ready for a New challenge?…30 ΜΕΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ: ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!!

       Όταν ακούμε “δύναμη” πάει το μυαλό μας σε εμφανής μορφές όπως σε ένα γυμνασμένο σώμα ή σε κάποιον που μπορεί να σηκώσει κάτι πολύ βαρύ…όμως η δύναμη, η σωματική, η νοητική, η πνευματική ή η συναισθηματική πάντα ξεκινάει από μέσα μας!

Για 30 μέρες ας επιγκεντρωθούμε στην εσωτερική μας δύναμη! Χρειάζεται συγκέντρωση και αρκετή υπομονή ώστε να αναπτύξουμε την δική μας εσωτερική δύναμη αλλά σύντομα συτή η προσπάθεια θα μας ανταμείψει!

Η γνωστή γίογκινι και προπονήτρια πολλώς celebrities Mandy Ingber , μας καθοδηγεί σε αυτό το challenge γιορτάζοντας το νέο της βιβλίο Yogalosophy for Inner Strength. 

Πότε ήταν η τελευταία φορά, ή η πρώτη, που γράψατε ένα ερωτικό γράμμα στον εαυτό σας? Μπορεί να ακούγετε υπερβολικό ή και περιττό αλλά τέτοιες στιγμές και πρακτικές μας βοηθούν να “ανακατευθύνουμε” τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε για τον εαυτό μας. Η Mandy με τις συμβουλές της θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε…
           H δοκιμασία αυτής της εβδομάδας είναι να αναπτύξουμε ένα δυνατό μυαλό, a strong mind! Εσωτερική δύναμη για έλεχγο και επαναπροσδιορισμό των σκέψεων μας. Απλά και μόνο αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα μπορεί να αλλάξει εντελώς και τον τρόπο που τα βιώνουμε. Έτσι, πολύ συχνά αντιμετωπίζοντας διάφορες “γνωστές” καταστάσεις με μια νέα οπτική καταφέρνουμε να χτίσουμε σιγά-σιγά την γέφυρα προς την ηρεμία.

meditation

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ “ΤΕΧΝΗ” ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Όταν ακούμε διαλογισμό μας φαίνεται ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο και πιθανόν ακατόρθωτο! Ο πιο απλός τρόπος να διαλογιστούμε είναι απλά να κάτσουμε για λίγο χωρίς να κάνουμε τίποτα απολύτως. Με πολύ απλά λόγια, διαλογισμός είναι η απόλυτη συγκέντρωση στην αναπνοή μας. Ο Διαλογισμός είναι τρόπος εκγύμνασης του μυ του μυαλλού. Όσο λοιπόν τον γυμνάζεις τόσο πιο δυνατός γίνεται. Ο Διαλογισμός επίσης είναι ο τρόπος να εκαπαιδεύσεις την συγκεντρωσή σου.

Η πολύ καλή μου φίλη και δασκάλα μου της Kundalini γιόγκα, Αθηνα Παπάζογλου από το Κέντρο Θεραπευτικής γιόγκα στην Κηφισιά , έναν πανέμορφο χώρο που έχει δημιουργήσει με την επίσης φίλη μου και δασκάλα γιόγκα Κατερίνα Λυγγερίδου, μας δίνει έναν έυκολο και απλό διαλογισμό αλλά με πολλά οφέλη,για να ξεκινήσουμε.!

 

Καθίστε οκλαδόν ή σε καρέκλα, με ίσια σπονδυλική στήλη.

Τοποθετήστε το αριστερό χέρι στο κέντρο του στήθους, όπως στην εικόνα, και το δεξί στη θέση του όρκου με τον δείκτη και τον αντίχειρα ενωμένους.

6a0120a64c43d5970b014e60137536970c

Κλείστε τα μάτια και συγκεντρωθείτε στην ροή της αναπνοής σας, αναπνέοντας συνειδητά, αργά και βαθιά από την μύτη.

Εισπνέυστε βαθιά και κρατήστε την αναπνοή σας ανασηκώνοντας το στήθος για να συγκρατήσετε τον αέρα πιο εύκολα. Μείνετε ήρεμοι και ακίνητοι κρατώντας την αναπνοή, τόσο όσο νιώθετε βολικά.

Στην συνέχεια, εκπνέυστε όλο τον αέρα και κρατήστε ξανά την αναπνοή ήρεμα, για όσο αισθάνεστε βολικά.

Συνεχίστε να αναπνέετε με το τρόπο αυτό για 3 λεπτά

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ…

Η εστία της ζωτικής μας ενέργειας, της πράνα, βρίσκεται στους πνεύμονες και στην καρδιά. Τοποθετώντας το αριστερό μας χέρι στο κέντρο του στήθους, δημιουργούμε απόλυτη ηρεμία και ακινησία στο σημείο αυτό. Το δεξί χέρι μας τοποθετείται σε μία θέση δεκτικότητας και ηρεμίας. Η συνολική στάση του σώματος μεταφέρει στο νου ένα μήνυμα γαλήνης και ηρεμίας.

Ο διαλογισμός αυτός θα σας δώσει ξεκάθαρη αντίληψη στην σχέση σας με τον εαυτό σας και με τους άλλους. Εάν είστε ταραγμένοι στο εργασιακό χώρο ή σε κάποια διαπροσωπική σας σχέση, δοκιμάστε τον διαλογισμό αυτό για 3 εώς 15 λεπτά προτού αποφασίσετε πως θα ενεργήσετε.

Σωματικά ο διαλογισμός αυτός δυναμώνει τους πνεύμονες και την καρδιά.

Ξεκινήστε με 3 λεπτά, και σταδιακά μπορείτε να αυξήσετε την διάρκεια μέχρι 31 λεπτά.

Siri Amrit Kaur

(Αθηνά Παπάζογλου, γιογκίνι)

 

 

ΤΡΙΤΗ: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

Μαθαίνοντας μια κανούρια τεχνική κρατάμε το μυαλό μας νέο και ενεργό. Όπως ένα σώμα σε ακινησία ατροφεί έτσι ακριβώς γίνεται και με το μυαλό μας. Χόμπι τα όποια απαιτούν συγκέντρωση και προσοχή μας βοηθούν να δυναμώσουμε τις συνδέσεις του μυαλού μας και να αναπτύξουμε το μέρος του εγκεφάλου που βελτιώνει την μνήμη μας. Το να μάθουμε ένα νέο πρόγραμμα στον υπολογιστή μας, να πλέκουμε, να ράβουμε, να μαθαίνουμε μια νέα γλώσσα ή ένα καινούριο μουσικό όργανο ή οτιδήποτε μας ιντριγκάρει μας, βοηθάει να το πετύχουμε.

Για παράδειγμα μία από τις αγαπημένες μου τεχνικές πλεξίματος που είναι πάλι στην μόδα, τα τελευταία χρόνια είναι το μακραμέ (macrame). Είναι ένας τρόπος πλεξίματος που μπορείς να φτιάξεις από ένα μικρό βραχιόλι μέχρι και ένα μεγάλο διακοσμητικό για τον τοίχο.

Πάρτε μια ιδέα σε αυτό το διασκεδαστικό βίντεο, πως να φτιάξετε την δική σας κρεμαστή γλάστρα…

και για το τι φυτά τα βάλετε στη ώραια σας γλάστρα…διαβάστε το post μας για τα  μαγικά φυτά που μας προσέχουν αποτοξινώνοντας τον αέρα του σπιτιού μας: https://theveganfairies.com/2016/03/24/air-filtering-plants/

 

ΤΕΤΑΡΤΗ: ΓΡΑΨΤΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΥΓΝΟΜΩΝ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

grateful

Σε ότι εστιάζετε την προσοχή σας αυτό διογκώνεται. Ο καλύτερος τρόπος για να κατευθύνετε το μυαλό σας θετικά είναι να γράψετε μία λίστα για αυτά, για τα οποία είσαστε ευγνόμων. Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως να είστε ευγνόμων  “για τον υπέροχο ήλιο που έχει σήμερα” ή “για το γεγονός ότι αναπνέετε και σήμερα”. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο ή και περιττό αλλά αν κάτσετε να σκεφτείτε είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε πολλά πραγματα για τα οποία είστε ευγνόμων αλλά δυστυχώς όλοι μας τα ξεχνάμε και τα προσπερνάμε και εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά που πολλές φορές είναι και ανούσια.

ΠΕΜΠΤΗ: ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

walnuts

Το σουσάμι, τα καρύδια και ο τριμμένος λιναρόσπορος είναι πρώτα στην λίστα λόγω των αντιξιοξειδωτικών και την μεγάλη περιεκτικοτητά τους σε Ω3 λιπαρά. Προσθέτοντας αυτά ή/και φακές σε ένα από τα  γεύματα σας, βοηθάτε την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου σας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

love-letter1

Γιατί να περιμένετε ένα ερωτικό γράμμα από κάποιον για να νιώσετε όμορφα και μοναδικά? Γράφοντας ένα ερωτικό γράμμα στον αυτό σας ανακατευθύνετε το τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας και σας βοηθά να είσαστε υπέυθυνοι απέναντι στον πιο σημαντικό άνθρωπο στην ζωή σας: ΕΣΑΣ!!! Πόσο χρόνο αφιερώνετε για να πείτε στον συντροφό σας, στα παιδιά σας ή γενικά στα πολύ αγαπημένα σας πρόσωπα πως νιώθετε για αυτούς και πόσο υπέροχοι είναι? Καιρός να το κάνετε και για τον εαυτό σας! Αυτά που λεμέ στον εαυτό μας για τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντικά. Είναι ώρα να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας. Γράψτε λοιπόν στο εαυτό σας ένα γράμμα ή ένα σημείωμα “αγάπης”. Σφραγίστε το και βάλτε το κάπου…θα το βρείτε την κατάλληλη στιγμή μπροστά σας…το υπόσχομαι!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ” Σ’ΑΓΑΠΩ”

Love yourself in wood type

Ακούγεται πολύ μελό, το ξέρω, αλλά πραγματικά “δουλέυει”. Κοιτάξτε βαθιά μέσα στα μάτια σας, συνδεθείτε με τον εαυτό σας και πείτε “σ’ αγαπώ”. Θα δείτε ότι δεν είναι τόσο εύκολο και απλό όσο ακούγεται και αυτό το κάνει ακόμα πιο απαραίτητο. Κάντε αυτήν την άσκηση για ένα λεπτό. Δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί όπως και το προηγούμενο challenge έτσι και αυτό θέλω να το κάνω μαζί σας…άλλωστε αυτό με βοηθάει να είμαι πιστή και να το ακολουθήσω πιστά. Φαντάζομαι όμως ότι κάποιες φορές θα είναι πολύ δύσκολο και άλλες φορές όμως πολύ πιο έυκολο…και σίγουρα τις μέρες που θα είναι πιο δύσκολο θα είναι και αυτές που πραγματικά θα το έχουμε πιο πολύ ανάγκη!

 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ

walk_625x350_51447922218

Το περπάτημα ισσοροπεί τα ημισφαίρια του αριστερού και το δεξιού εγκεφάλου. Όσους από εσάς δεν σας ελκύει η πρακτική του διαλογισμού τότε μπορείτε να αφήσετε για λίγο το τηλέφωνο σας, να συκετρωθείτε στο εαυτό σας και να σκεφτείτε το περπάτημα σαν έναν “κινητικό” διαλογισμό. Συγκετρωθείτε στην αίσθηση που έχει το σώμα σας όσο περπατάτε. Παρατηρήστε τις μυρωδιές, τους ήχους και τις εικόνες γύρω σας. Κοιτάχτε στα μάτια τους ανθρώπους που συναντάτε στην βόλτα σας και χαμογελάστε. Το περπάτημα μόνο μισής ώρας θα τονώσει την διάθεση σας και τον μεταβολισμό σας…φτάστε τους χτύπους της καρδιάς σας στα “άκρα” και θα καταφέρετε να πετύχετε απόλυτη  ισσοροπία της ψυχολογικής σας κατάστασης!

 

    Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους μας:

  Στόχος όλων αυτών των challengeς είναι να δοκιμάσουμε νέα πράγματα που θα κάνουν καλύτερη την ζωή μας και την καθημερινότητα μας και να αποκτήσουμε συνήθειες που μας κάνουν καλύτερους και μας βοηθούν να απολαμβάνουμε την ζωή στο μέγιστο!

enjoy & be grateful

 

 

 

πηγή

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s