“Heel”…The best organic concept store in Athens!!!

     Ναι είναι αλήθεια!!! Υπάρχει πλέον στην Αθήνα ένα “Organic concept store”….και οι Vegan Fairies το επισκέυτηκαν!!!!

      Αν και πάνω από 3 χρόνια ευχαριστημένη πελάτισσα ακόμα με εκπλήσει που υπάρχει στην πόλη μας ένα μαγαζί με “ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ”, “ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ” & “ΣΕΒΑΣΜΟ”…

      Το κατάστημα έχει κυρίως ρούχα, φτιαγμένα στην Ελλάδα, από οργανικό βαμβάκι και πλυμένα και φροντισμένα με τις τελευταίες τεχνόλογίες, σεβόμενοι και το περιβάλλον αλλά και τους ανθρώπους που τα φορούν!

    Έχει επίσης και διάφορα εκπληκτικά και ιδιαίτερα αξεσουάρ αλλά και μικροαντικείμενα για το σπίτι, φτιαγμένα, φυσικά, με τα πιο αγνά υλικά…

     Το περιβάλλον της βιοτεχνίας είναι ιδανικό και απόλυτα δίκαιο για τους εργαζομένους  κάτι που σπανίζει, ειδικά στις μέρες μας!

    Το επισκεφτήκαμε λοιπόν, ψωνίσαμε, όπως ήταν φυσικό και μοιραζόμαστε μαζί σας την επισκεψή μας και την πρώτη μας εμφάνιση ως μοντέλα😂

    Ευχαριστούμε πολύ την Ρένα, την ευγενική και πολύ φιλική, υπέυθυνη του καταστήματος της Κηφισιάς, που μας άφησε να βγάλουμε φωτογραφίες και μας εμπιστέυτηκε να γράψουμε ένα άρθρο στο μπλογκ μας για τον υπέροχο αυτό χώρο!!!

    Ελπίζουμε να σας ξεσηκώσαμε…

“καλά” ψώνια…

με όλη την έννοια της λέξης!!!

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.heel.gr/el/

Φιλοσοφία

Κάτι περισσότερο από μια εταιρεία ενδυμάτων, το εργαστήρι μόδας HEEL προτείνει ένα εναλλακτικό μοντέλο παραγωγής που βασίζεται στην ομαδικότητα, την ισότητα και την εργασία με δίκαιους όρους.

Ταιριάζουμε σ’ έναν κόσμο δημιουργικότητας, αντίστασης και ελευθερίας σχεδιάζοντας και παράγοντας στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε σε διαρκή αναζήτηση ιδεών και τρόπων ανακύκλωσης όλων των υλικών και των υφασμάτων συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη. Oι πρώτες ύλες που επιλέγουμε είναι φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η συνείδηση μόδας για εμάς δεν είναι ένας ακόμα όρος επικοινωνιακού marketing αλλά στόχος για ένα καλύτερο μέλλον.

lab7.jpglab6.jpg

 

Ποιότητα και πρώτες ύλες

Η επιλογή των πρώτων υλών είναι αρχή του παντός.

Μέσα στα χρόνια η ανησυχία μας για συνεχή βελτίωση μάς έφερε την ανάγκη να αναζητήσουμε ποιοτικότερες πρώτες ύλες, καλύτερες για το ανθρώπινο δέρμα αλλά και για το περιβάλλον. Δεν χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες, όπως δέρμα, γούνα, ανγκορά, κ.α., καθώς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υπό ποιες συνθήκες προέρχονται. Αυτή τη στιγμή το 5% της παραγωγής μας αποτελείται από συμβατικό βαμβάκι, το 15% από λινό και το 80% από οργανικό βαμβάκι, το οποίο διαθέτει πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100. Σύντομα το μετάξι, ένα ακόμα φυσικό υλικό, θα εμπλουτίσει τις συλλογές μας.

 

Σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρία σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης Made-By, τα νήματα χωρίζονται σε κλάσεις Α-Ε ανάλογα με την τοξικότητά τους ως προς τον ανθρώπινο παράγοντα  και το περιβάλλον, τις εκπομπές αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, την κατανάλωση νερού, την κατανάλωση ενέργειας και την χρήση γης. Η κλάση Α αντιπροσωπεύει τα περισσότερο αειφόρα νήματα, ενώ η κλάση Ε τα λιγότερο αειφόρα. Προς ενημέρωση των καταναλωτών μας παρακάτω αναφέρονται οι κλάσεις των νημάτων που χρησιμοποιούμε και ταυτόχρονα η φύση και η συμπεριφορά τους.

 

Οργανικό Βαμβάκι: Ανήκει στην κλάση Β. Η υφή μοιάζει με τα συμβατικά βαμβάκια. Δεν χρησιμοποιούνται ούτε τοξικά φυτοφάρμακα, ούτε συνθετικά λιπάσματα. Η καλλιέργεια αυτών των ινών δεν επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα. Προέρχεται από μη γενετικά τροποποιημένους σπόρους. Είναι μια σοβαρή εναλλακτική λύση έναντι του συμβατικού βαμβακιού, με πολύ μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Γι ‘αυτό μας αρέσει και προσπαθούμε να αυξάνουμε την χρήση του χρόνο με το χρόνο! Στοχος μας είναι η πλήρης αντικατάσταση του συμβατικού βαμβακιού με οργανικό.

Λινό: Ανήκει στην κλάση C. Έχει υψηλή αντοχή, είναι δροσερό και εξαιρετικά απορροφητικό, καθιστώντας το ιδανικό για το καλοκαιρινά ρούχα. Το λινό είναι μια ανανεώσιμη φυτική ίνα που βρίσκεται στο φυτό “λινάρι”.

 

Προσοχή: Η σήμανση που χρησιμοποιείται για την προώθηση των αξιών μας είναι μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής της εταιρίας Heel Athens Lab και δεν συνδέεται με επίσημες πιστοποιήσεις.

fibre_classes_2013.jpg
cotton.jpgmaterials1.jpg

Επεξεργασία

Η επιλογή των πρώτων υλών είναι τόσο σημαντική όσο και κάθε στάδιο επεξεργασίας μέχρι την τελική παράδοση του ρούχου.

Στο εργαστήρι μας δίνουμε έμφαση σε κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής του ρούχου, από την σχεδίαση μέχρι και την τελική παράδοση. Κατά την διάρκεια προετοιμασίας το ύφασμα δέχεται πολλές επεξεργασίες όπως βαφή, κοπή, ραφή, σιδέρωμα, κ.α. Τα κομμάτια υφάσματος κατά την διάρκεια ζωής τους πριν την μετουσίωσή τους σε ρούχο προφανώς αποκτούν επιβλαβείς ουσίες για τον άνθρωπο μόνο και μόνο από την τοποθέτηση τους, πόσο μάλλον από την επεξεργασία στην οποία υπόκεινται!

Μετά από πολλή έρευνα και με την βοήθεια ειδικών επιτέλους καταφέραμε να ανακαλύψουμε μια καινοτόμο τεχνολογία, αυτή των φυσικών ορυκτών. Όλα τα ρούχα HEEL πριν ακουμπήσουν στο δέρμα σας έχουν πλυθεί με μια καινοτόμο μέθοδο: με προϊόντα τεχνολογίας πηλού (άργιλος). Αυτά τα προϊόντα δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες και δεδομένου ότι κατασκευάζονται από φυσικά ορυκτά, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι σαφώς πολύ λιγότερες από ότι τα “κλασικά” βοηθητικά-χημικά.

Ο πηλός έχει την ικανότητα τεράστιας προσρόφησης ουσιών, γι’ αυτό κατά την διάρκεια του πλυσίματος απορροφά τις επιβλαβείς ουσίες που ενδεχομένως έχουν εισχωρήσει στο ρούχο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μηχανική και όχι για χημική επεξεργασία. Επιπρόσθετα, αυτή η τεχνολογία είναι πιστοποιημένη βάσει GOTS.

treatment01.jpgargilos1.jpg

Ηθική πωλήσεων

Η ethical sales προσέγγιση βασίζεται στον όρο ηθικό εμπόριο. Εστιάζει στα δικαιώματα του εργαζόμενου και τις συνθήκες εργασίας. (τι υπάρχει πίσω από την «βιτρίνα» του brand)

Η παραγωγή μας είναι τοπική: Τα ρούχα και τα αξεσουάρ σχεδιάζονται και παράγονται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αξίζει να σημειώσουμε ότι όλη η παραγωγική μονάδα στεγάζεται στην Καλλιθέα και συνεργάζεται με μικρές τοπικές μονάδες φασόν διατηρώντας θέσεις εργασίας τα τελευταία 15 χρόνια. Σεβόμαστε τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας και όλες οι διαδικασίες μας χαρακτηρίζονται από διαφάνεια.

Εκπαίδευση του καταναλωτή: Το μοντέλο επικοινωνίας μας βασίζεται στην ενημέρωση του καταναλωτή για διάφορα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον αλλά και γενικότερα την κοινωνία. Πιστεύουμε ότι μέσα από την κατάλληλη ενημέρωση και την διαφάνεια ο καταναλωτής θα ασκήσει την αγοραστή του δύναμη εποικοδομητικά προς όφελός του αλλά και για το γενικότερο καλό.

Συμμετέχουμε ενεργά: Στηρίζουμε προσπάθειες που γίνονται έντιμα και με απώτερο σκοπό την πραγματική προστασία των ζώων, της φύσης και γενικότερα της βιοποικιλότητας. Επίσης, κατά καιρούς παίρνουμε μέρος σε δράσεις που αφορούν την πόλη μας, στην προσπάθειά μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Μπορείτε να παρακολουθείτε τη συμμετοχή μας σε διάφορες δράσεις ή την κοινωνική μας προσφορά εδώ.
ethicalsales4.jpgAGAPH1.jpg

 

Ανακύκλωση

Χρησιμοποιούμε τη μόδα ως μέσο έκφρασης των ανησυχιών μας για τη ζωή και τη φύση από την οποία αντλούμε έμπνευση για το σχεδιασμό.

Τον Δεκέμβριο του 2014 το εργαστήρι μόδας HEEL Athens Lab διαθέτει επίσημα στο e-shop τη νέα ανακυκλωμένη σειρά ‘Recycling Collection’ που αποτελείται από μοναδικά κομμάτια. «Επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του απορρίμματος και στην προσπάθειά μας να αναπτυσσόμαστε προς όφελος της αειφορίας, δημιουργήσαμε μια αποκλειστική συλλογή ανακυκλωμένων προϊόντων.»

Διατηρώντας ξεχωριστό τμήμα που ασχολείται με τον ανασχεδιασμό και την ανακύκλωση, ερχόαμστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα σπατάλης πόρων και ταυτόχρονα προσπαθούμε να μεταδώσουμε το κλίμα ανακύκλωσης στο κοινό.

Όλα τα σχέδια που δημιουργούνται γι’ αυτή την σειρά είναι μοναδικά, δηλαδή δημιουργείται ένα και μοναδικό κομμάτι, εκτός από κάποια που διατίθενται σε πολύ περιορισμένη ποσότητα. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή αυτών των μοναδικών κομματιών είναι μη χρησιμοποιημένα ρούχα που έχουν απομείνει από περασμένες συλλογές μας (stock) ή δείγματα που δεν βγήκαν στην παραγωγή (samples). Αυτά τα κομμάτια συνδυάζονται και ανασχεδιάζονται με τη βοήθεια ρεταλιών και άλλων μη χρησιμοποιημένων υφασμάτων (φύρα) και αποκτούν μια νέα δεύτερη ευκαιρία μέσα από το νέο και ιδιαίτερο σχεδιασμό που προτείνει η ομάδα του HEEL.

 

recycle10.jpgrecycle12.jpg

 

enjoy & be thankful

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s