Ενυδατώστε τους ξηρούς καρπούς!

Γιατί πρέπει να ενυδατώνουμε (μουλιάζουμε) τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια;

soak

 

To NOU-TRITION – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ και η αγαπημένη μας διατροφολόγος Γεωργία Τριάντου απαντάει στο ερώτημα και λέει ότι είναι  απολύτως απαραίτητο!

       Οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα όσπρια είναι πλούσια με υγιεινά λίπη, πρωτεΐνες και μέταλλα, αλλά για να αφομοιωθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά στο σώμα σας, συνιστάται να τους προετοιμάσουμε με ενυδάτωση. Οι ξηροί καρποί, τα όσπρια και οι σπόροι περιέχουν «αντί-θρεπτικά συστατικά”, όπως το φυτικό οξύ και αναστολείς ενζύμων όπου για τους ίδιους τους σπόρους είναι μια προστασία μέχρι την βλάστηση τους.
Σκεφτείτε αυτό : τα φίδια έχουν κυνόδοντες, οι σκαντζόχοιροι έχουν αγκάθια, και τα φυτά έχουν αντί-θρεπτικά συστατικά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.
Έχετε ακούσει από δικους σας ανθρώπους, ακόμη και από τον εαυτό σας, να πείτε “ξηροί καρποί ή οσπρια είναι δύσκολα στο στομάχι μου”; Λοιπόν, οι αναστολείς του ενζύμου και τα υψηλή επίπεδα φυτικού οξεους είναι η αιτία.
  • Με την ενυδάτωση, οι αναστολείς του ενζύμου εξουδετερώνονται, τα ευεργετικά πεπτικά ένζυμα ενεργοποιούνται οπότε είναι επακόλουθο να κάνουμε την πέψη ευκολότερη.
  • Τα υψηλή επίπεδα των φυτικών οξέων απομακρύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα οποία δεσμεύουν σε μεγάλο βαθμό πολλά θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.Έτσι λοιπόν τα θρεπτικά συστατικά από τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς και όσπρια αφομοιώνεται σωστά και πιο εύκολα στον οργανισμό μας.

Το διατροφολογικό κέντρο  Νου-trition και η διατροφολόγος Γεωργία Τριάντου υποστηρίζουν την βίγκαν διατροφή και την ωμοφαγία, όπως και οι vegan fairies!

Άγγελου Σικελιανού 55, Νέο Ψυχικό

Για ραντεβού επικοινωνήστε στο :2130404258 και κινητό  6955583112

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s