Τα πιο ”ψαγμενα” λαχανικα!

Μέχρι τώρα ομολογώ ότι παρέμενα πολύ παραδοσιακή στην μαγειρική μου, ξέρετε μεσογειακή χορτοφαγική κουζίνα…φασολάκια, γεμιστά, αρακάς κοκκινιστός κλπ. Ένα βράδυ που δήλωσα στην συν-νεραίδα μου ότι θα μαγειρεύω και θα ανεβάζω συνταγές στο μπλογκ, έφυγα από το σπίτι της με μια τσάντα γεμάτη ωραία βιβλία συνταγών, έτσι για ποικιλία…

Τα μελέτησα και έτσι, ένας καινούργιος κόσμος γεννήθηκε με νέα υλικά, νέους συνδυασμούς και γεύσεις…

Χρειαζόμουν οπωσδήποτε καινούργια υλικά. Εντάξει, γέμισα το ντουλάπι της κουζίνας με όλα τα μπαχάρια και μυρωδικά. Χρειαζόμουν και μια μεγαλύτερη ποικιλία από λαχανικά για τις σαλάτες, τα σμούθις και την παρουσίαση των πιάτων. Επιστράτευσα τον καλύτερο πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Χρήστος Μπλαντής, το όνομα του, το κτήμα του στον Μαραθώνα και κάθε Τρίτη θα βρείτε τον παγκο του στην λαϊκή στο Ανατολικό Μαρούσι, Τετάρτη στην Κηφισιά, Πέμπτη στην Τούφα Χαλανδρίου, Παρασκευή στα Βριλήσσια και Σάββατο στο Μαρούσι. Ο πάγκος του ένα κόσμημα, θα εκπλαγείτε από την ποικιλία των λαχανικών και από την μεγάλη ουρά που σχηματίζεται κάθε φορά!

Τον Χρήστο τον γνώρισα πριν 3 χρόνια όταν έψαχνα να βρω kale (λαχανίδα) για να φτιάξω ωμοφαγικά τσιπς. Το kale έχει κάνει θραύση στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε και στην Ελλάδα, ο Χρήστος ήταν από τους πρώτους που το καλλιέργησε και συνεχίζει  σταθερά να καλλιεργεί και να εισάγει στην αγορά καινούργια λαχανικά όπως: φύλλα μουστάρδας, τριγωνέλλα, σαβίλ, εσκαρόλ, σχοινόπρασο, άγρια κόκκινη ρόκα mizuna, νεροκάρδαμο, βαλεριάνα, πολύχρωμα καρότα, μέντα, ντοματάκια σε όλα τα χρώματα. Οι εικόνες όλες δικές σας!

DSC_1319.JPG

Φύλλα μουστάρδας

 

DSC_1304-001

Νεροκάρδαμο

DSC_1306

Σχινόπρασο

DSC_1307

Τριγωνέλλα

DSC_1308

Κόκκινη άγρια ρόκα Mizuna

DSC_1309

Kale

DSC_1313-001

Κολοράμπι

DSC_1314-001

Φινόκιο

DSC_1316-001

Βαλεριάνα

DSC_1329

Έφτιαξα λοιπόν μια σαλάτα να τα ευχαριστηθώ και μια σως από αβοκάντο, λεμόνι, αλατάκι, λίγο μουστάρδα, που μοιάζει πολύ με μαγιονέζα!

DSC_1368

DSC_1375

Είπαμε που μπορείτε να βρείτε τον Χρήστο, σας δίνω όμως και το τηλέφωνο του αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί του: 6976716287

EAT WELL LIVE WELL

 

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s