ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΛΑ???

Από τότε που θυμάμαι την ζωή μου, άκουγα για το πόσο σημαντικό είναι το γάλα για τα παιδιά και για την ανάπτυξη τους. Πιες όλο σου το γάλα για να μεγαλώσεις, πιές για να έχεις δυνατά κόκκαλα. Και όλοι πίναμε βέβαια το γάλα μας και για όσους δυσκολεύονταν ή για να είναι σίγουροι οι γονείς ή/και η γιαγιά ότι θα το πιείς υπήρχε το μαγικό συστατικό…ΖΑΧΑΡΗ!

Η πλύση εγκεφάλου απο τις διαφημίσεις ανελέητη. Όμως τίποτα δεν είχα ακούσει για τον θηλασμό, κανείς δεν μίλαγε για αυτό, διαφημίσεις φυσικά δεν υπήρχαν για το θηλασμό, γιατί κανείς δεν έβγαζε κέρδος από αυτό. Πως θα πουλούσαν το “γάλα” οι τεράστιες γαλακτοβιομηχανίες, αν είχαν πειστεί, αν είχαν ενημερωθεί…οι γυναίκες, οι υποψήφιες μανούλες, ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο για τα μωρά και για την μητέρα, και ότι το μητρικό γάλα είναι το μόνο γάλα που θα χρειαστεί σε όλη του την ζωή και όχι το γάλα της αγελάδας?

…ενδεικτικό παράδειγμα της καταστροφικής διαφήμισης και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας η παρακάτω διαφήμιση (υπήρχαν και άλλες και μέχρι σχετικά πρόσφατα που βγήκε νόμος), η οποία βέβαια άλλαξε στην πορεία μετά από κατηγορίες και πιέσεις για παραπλάνηση!

νουνου θηλασμός

Και βέβαια για τους ενήλικους υπήρχε η απειλή της οστεοπόρωσης.

Σε μία χώρα λοιπόν που το γάλα ρέει αύθονο και υπάρχει παντού…και σε διάφορα προϊόντα, αυτά είναι τα επίσημα στατιστικά ανθρώπων που πάσχουν από οστεοπόρωση:

  • 25-35% των γυναικών και
  • 15-25% των ανδρών

( άνω των 50 ετών)

Πως είναι λοιπόν δυνατόν όταν το 95% του πλυθησμού στην Ελλάδα καταναλλώνει γαλακτοκομικά προιόντα?

Όταν εγώ λοιπόν αποφάσισα να γίνω βίγκαν άρχισα να ψάχνω τι συμβαίνει με το γάλα, και αν πραγματικά είναι απαραίτητο για τα παιδιά, γιατί η κόρη μου ήταν 6 μηνών. Βέβαια την θήλαζα αλλά είχα πειστεί απο το περιβάλλον μου και απο τους γιατρούς, ότι 6 μήνες θηλασμού είναι αρκετές για το παιδί και μετά οπωσδήποτε γάλα αγελαδινό για σωστή ανάπτυξη.

Η παιδίατρος που είχα τότε, όταν της είπα ότι θέλω να κόψω όλα τα ζωικά στην μικρή έπαθε σοκ. Όντας “ανοιχτόμυαλη” μου είπε να κόψω το κοτόπουλο που έχει πολλές τοξίνες, όχι το κόκκινο κρέας ακόμα και σε καμία περίπτωση το γάλα. Εμένα όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά… και έτσι μετά από πολύ ψάξιμο, πολύ μελέτη αλλά κυρίως ακολουθώντας το ένστικτο μου, έκανα την κόρη μου βίγκαν από τον πρώτο χρόνο…και το γιό μου από την στιγμή που γεννήθηκε, τον οποίο θήλαζα μέχρι και πριν σχεδόν 2 μήνες που ήταν 2 χρονών και 4 μηνών.

Τα παιδάκια μου είναι υγιέστατα, αναπτύσονται κανονικότατα, αρρωσταίνουν ελάχιστα εώς καθόλου και όταν κολλήσουν από το σχολείο ή από οπουδήποτε “κάτι”, το ξεπερνούν πολύ γρήγορα και ελαφριά χωρίς φάρμακα…αν κάποιο σύμπτωμα επιμείνει ή είναι έντονο, τότε παίρνουν το κατάλληλο ομοιοπαθητικό, που η αγαπημένη μας ομοιοπαθητικός, μας δίνει και that’s all !!!

Τα βίγκαν λουλουδάκια μου σε αγαπημένες στιγμές…

 

Για να δούμε όμως τι μας “προσφέρει” το γάλα και τα γαλακτομικά:

  1. Πρωτεϊνη… Όλα τα γαλακτομικά, ειδικά αυτά των χαμηλών ή καθόλου λιπαρών, έχει άφθονη πρωτεϊνη ή οποία είναι ύποπτη για  πολλές παθήσεις!
  2. Επίκινδυνα βακτηρίδα… όπως η σαλμονέλα, ο σταφυλόκοκκος, λιστέρια και άλλα. που βάζουν φυσικά σε κίνδυνο την υγεία μας.
  3. Τοξίνες…από παρασιτοκτόνα.
  4. Ορμόνες…που δίνουν οι γαλακτοβιομηχανίες στις αγελάδες για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος και έχει αποδειχθεί από , μελέτες ότι “βηθούν” την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
  5. Αντιβιωτικά…τεράστιες ποσότητες δίνονται στα βοοηδή για να είναι “υγειή” και να μην τους πεθάνουν απο την “καλοζωία” και χάσουν λεφτά.
  6. Χοληστερίνη…αφού είναι γεμάτα κακό λίπος.

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα “κακά” που μας “προσφέρει” το γάλα…δύστυχώς τίποτα καλό δεν υπάρχει!!!!

Επίσης, αν σκεφτούμε λίγο, το ασβέστιο είναι μέταλλο… τα μέταλλα που βρίσκονται? ΣΤΟ ΧΩΜΑ… Αντί λοιπόν να παίρνουμε το ασβέστιο από την άμεση πηγή…επιλέγουμε ή μας καθοδηγούν να επιλέγουμε την έμεση “οδό”….το ζώο δηλαδή που τρώει τα χορταράκια και έτσι λαμβάνει το ασβέστιο!!! Έλα όμως που τα ζώα από τα οποία παίρνουν το γάλα δεν τρώνε χορταράκια, αφου δεν ζουν ελεύθερα…τι τρώνε? μεταλλαγμένη σόγια και σιτηρά, κρεατάλευρα, δηλ. μείγματα από τα υπόλοιπα των σφαγείων, αυτά δηλ. που πετάνε γιατί δεν πρέπει να καταναλώνονται και πολλά πολλά αντιβιωτικά…όλα αυτά σε πανέμορφα πλάσματα που είναι ΑΒΟΥΛΑ, ΑΚΑΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΑ!!!!

Why….γιατί? Γιατί έτσι μας έμαθαν, γιατί με τον φόβο μας έπεισαν, γιατί το κέρδος των γαλακτοβιομηχανιών είναι τεράστιο και φυσικά δεν θέλουν να ξέρουμε την αλήθεια!

Μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και η φρικτή κακοποίηση και δολοφονία πανέμορφων και άκακων πλασμάτων…

Θα μπορούσα να σας βομβαρδίσω με σοκαριστικές φωτογραφίες αλλά είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι πια ξέρουμε λίγο πολύ ποια είναι πραγματικά, η εικόνα στα σφαγεία και στις γαλακτοβιομηχανίες, που είναι απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, και πόσο μεγάλο είναι το κακό που κάνουμε σε αυτά τα πανέμορφα πλάσματα…

Θα μπορούσα να σας δείξω βίντεο την μάνας αγελάδας που ουρλιάζει γιατί της παίρνουν βίαια το μωρό της, για να πιούν οι άνθρωποι το γάλα που προορίζεται για το μωρό της, και το μωρό της αν είναι αγοράκι να παίρνει το δρόμο για το σφαγείο για να γίνει το “μοσχαράκι γάλακτος”  και αν είναι κοριτσάκι να πάρει θέση στην φυλακή της, που θα “ζήσει” και θα της παίρνουν το γάλα και τα μωρά της, μέχρι να πεθάνει, γύρω στα 5 ενώ φυσιολογικά θα ζούσε μέχρι τα 20!

Θα μοιραστώ όμως μαζί σας το πιο αγαπήμενο μου βίντεο…τι κάνει ένα κοπάδι αγγελάδων όταν για πρώτη φορά στην ζωή τους βγαίνουν έξω από την φυλακή τους και πατάνε χορτάρι!

 

 

Μην αφήνετε τους άλλους να σκέφτονται και να αποφασίζουν για έσας, ακούστε την καρδιά σας και την λογική σας, διαβάστε, οι πηγές που έχουμε στην διάθεση μας ανεξάντλητες, κάντε αυτό που θεωρείτε εσείς σωστό και όχι ο πρισσότερος κόσμος!

 

 

enjoy and be thankful!!!

Follow my blog with Bloglovin

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s