επιτέλους…σιγά – σιγά γινόμαστε υπολογίσιμη -καταναλωτική- δύναμη!!!

Τις τελευταίες μέρες εξεπλάγην πολύ πολύ ευχάριστα από δύο τυχαίες ανακαλύψεις…

Η πρώτη ήταν ότι πηγαίνοντας να πάρω κάτι από τον “Τερκενλή” στο “Golden hall”  για να τσιμπίσω κάτι, γιατί παρεμπιπτόντως έχει πάντα 1-2 σαλάτες ή και ελαφρύ γέυμα χωρίς καθόλου ζωϊκά όπως “παέγια λαχανικών”, και ρώτησα τι υπάρχει χωρίς ζωϊκά γιατί είμαι “Vegan”…τότε μου λέει η κοπέλα που με εξυπηρετούσε “Α! έχουμε κάτι για εσάς” και μου δείχνει αυτό…

12787430_10153948177527838_1909721930_o

Φοβερό ε? Δεν πίστευα στα μάτια μου…

Το πήρα λοιπόν, με πολύ περηφάνια λες και πάνω έγραφε το όνομα μου…και ήταν και πολύ νόστιμο…

Λίγες μέρες μετά και αφού είχε ξεκινήσει η Περίοδος της Σαρακοστής…

Περπατώντας στο “The mall”, όπου είχα πάει με τον αγαπημένο μου σύζυγο να δούμε ταινία… προς μεγάλη μου έκπληξη, όπως πάντα, είδα την παρακάτω πινακίδα…

IMG_4587

και όπως είναι λογικό, και πάλι, ενθουσιάστικα…

Σίγουρα επειδή είναι περίοδος νηστείας  πολλά μαγαζιά φέρνουν νηστίσιμα προιόντα αλλά είναι πολύ σημαντικό οτι αναφέρει την λέξη “Vegan” και εδώ, με μεγάλα και ευδιάκριτα γράμματα, ενώ το ότι είναι, φυσικά, και νηστίσιμη επιλογή αναφέρεται με μικρά γράμματα στο κάτω μέρος της αφίσας.

Με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος “συνηθίζει” να βλέπει αυτήν την “λέξη” και σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό θα μπαίνει και στην διαδικασία να ρωτήσει και να μαθαίνει και τι πρεσβέυει, και ετσι ο βιγκανισμός πάυει σιγά- σιγά να συνδέεται με την ακρότητα και με τον  “extreme” τρόπο ζωής που κάποιοι, υπερβολικοί και ακραίοι επελεξάν να ζούν!

Ελπίζω η vegan επιλογή να είναι διαθέσιμη και μετά την Σαρακοστή!

Άλλες γνωστές αλυσίδες που έχουν υποκατάστατο γάλακτος, από όσο γνωρίζω, είναι “Cofeeway”, “Starbucks”, “Γρηγόρης” κανένα όμως δεν αναφέρει την επιλογή σαν “Vegan” και αυτό πιστεύω ότι κάνει την διαφορά.

Το συμπέρεσμα είναι λοιπόν, εκτός του ότι παω πολύ συχνα σε εμπορικά:)….το άλλο συμπέρασμα και το σημαντικό είναι, ότι, αυτό που πιστεύω και πολύ συχνά επαναλαμβάνω είναι ότι ο κόσμος, ο κόσμος μας, βήμα -βήμα αλλάζει και αυτά ήταν δύο ευχάριστα βήματα!!!!!

(να διευκρινίσω ότι σκοπό του ποστ  δεν είναι φυσικά να διαφημίσω κανένα από τα παραπάνω καταστήματα, αλλά να ενημερώσω όποιον εβδιαφέρεται, για τις “vegan” επιλογές τις πόλης μας)

 

Enjoy and be thankful!!!!

 

 

 

 

 

 

5 Comments

    1. A! Μας ξέφυγε☺️..ευχαριστούμε πολύ για ενημέρωση και ευχαριστούμε πολύ πολύ που έπισκεφτηκες το μπλογκ μας😃

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s