Veganism…

Από την ώρα που ανοιξα το μπλογκ, προσπαθώ να βρώ χρόνο να γράψω λίγα λόγια για τον βιγκανισμό… λίγα όμως δεν είναι αρκετά!

Προσπαθούσα να σκεφτώ τρόπο να βάλω όλα αυτά που θέλω να γράψω σε ένα πλαίσιο για να μην με συνεπάρει η αγάπη, η αφοσίωση για αυτό τον μοναδικό “τρόπο” ζωής, για τον μοναδικό τρόπο που ζω την ζωή μου!!!

Τα άρθρα ατελείωτα, οι μελέτες μονίμως αυξάνονται, τα βιβλία χιλιάδες…τι να πρωτοαναφέρω? Τα παραδείγματα ανθρώπων που έσωσαν κυριολεκτικά την ζωή τους υιοθετόντας τον βιγκανισμό και νικώντας θανατηφόρες αρρώστιες εκατοντάδες…

Και να λοιπόν που για μεγάλη μου χαρά κάποιος με έβγαλε από αυτήν την δυσκολη θέση και έγραψε το παρακάτω άρθρο, στα ελληνικά σε Ελληνική, δωρεάν εφημερίδα… δεν πίστευα στα μάτια μου…

Photo on 10-21-15 at 10.43 AM #2

Καθώς πήγαινα προχτές στο ταμείο του βιολογικού μάρκετ… να το…

Εφημερίδα NATURA…δωρεάν διανομή….εξώφυλλο?     GO VEGAN

Και μέσα τετρασέλιδο αφιέρωμα που με πολύ χαρά θα μοιραστώ μαζί σας, όχι γιατί βαριέμαι να σκεφτώ ή τελικώς δεν θα κατάφερνα να σας πω με, σχετικά,  λίγα  λόγια γιατί βίγκαν, αλλά γιατί τετοιες κινήσεις πρέπει να επιβραυεύονται και επικοινωνούνται…

IMG_2075

Αυτό είναι το πρώτο δισέλιδο και τρελαίνομαι που έχει ένα παιδάκι να γλύφεται γιατί ΝΑΙ ο βιγανισμός, η υγιεινή διατροφή είναι και για παιδιά… βασικά επιβάλλεται για τα παιδια ώστε να έχουν μπροστά τους μία ζωή χωρίς αρρώστιες, χωρίς περιττά κιλά και χωρίς ένα μολυσμένο και κατεστραμέννο περιβάλλον!

Και ΝΑΙ η χορτοφαγία είναι πολύ νόστιμη και μπορει να κάνει τα παιδιά να γλύφονται χωρίς να έχουν φαει ενα καρο, γλυκά, παγωτά, μπισκοτά!

Η ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ      ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Συμφωνα με νέα ερευνα του Διεθνούς πανεπηστημίου της Φλόριντα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπερασμα ότι η κρεατοφαγία είναι μία απο τις μεγαλύτερες απειλές της χλωρίδας και της πανίδας του πλανήτη. τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ: τα δάση καταστρέφονται για να βοσκούν τα βοοειδή που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή. Με την φυτοφαγία σώζουμε 4 περίπου εκατομμύρια στρέμματα δάσους κάθε χρόνο.

ΘΑΛΑΣΣΕΣ: Οι 17 σημαντικότερες για ψάρεμα θάλασσες στον κόσμο είναι στα πρόθυρα μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής λόγω του υπερβολικού ψαρέματος.

ΣΠΑΤΑΛΗ ΝΕΡΟΥ: Για την καλλιέργεια όποιας ποσότητας λαχανικών χρειάζονται 25 γαλόνια νρό, ενώ για τα βοοειδή χρειάζονται 5.214 γαλόνια

ΧΗΜΙΚΑ: Κάθε χρόνο παγκοσμίος χρησημοποιούνται πολύ μεγάλες ποσότητες παρασιτοκτόνων για τα ζώα που προορίζονται για ανθρωπινη τροφή. 50 απο αυτά τα χημικά είναι υποπτα για πρόκληση καρκίννου

ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ: Τα φυλακισμένα ζώα που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή αποτελούν το δευτερο μεγάλο κίνδυνο για την μεταβολή τηε θερμοκρασίας παγκοσμίως.

Αποκαλυπτικά στοιχεία που δεν θα έπρεπε να μας αφήνουν αδιάφορους…

Έχω κουραστεί να ακούω…”Έλα μωρε εσυ θα σώσεις τον πλανήτη? Επειδή δεν τρως κρέας?” … ε ναι λοιπόν εγώ θα σώσω τον πλανήτη, και εσυ, και αυτός και όλοι όσοι αποφασίσουμε ότι θέλουμε γιατί απλά μπορούμε! Εμείς τον καταστρεψαμε άρα γιατί να μην μπορούμε να τον σώσουμε? Επειδή δεν μπορείς να πεις όχι σε ένα παΐδάκι (στο παΐδάκι ενός μωρου αρνιού για την ακρίβεια, που ακόμα θηλάζει…εξού και το γάλακτος) ή γιατί δεν μπορείς να πείς όχι σε μία πίτσα με μπόλικο τυρί (απο αγελάδα που σφαδάζει απο πόνους, που δεν μπορεί να κουνηθεί, που είναι μονίμως άρρωστη και που γεννάει συνεχώς και συνεχώς τις παίρνουν το σπλάχνο της για να γίνει το παΐδάκι παραπάνω)?

Όλοι ανησυχούν, ιδίως στην Ελλάδα οτι τα παιδιά μας δεν θα έχουν σύνταξη…. τι να την κάνουν την σύνταξη αν δεν υπάρχει πλανήτης…τι να την κάνουν την συνταξη? να την φάνε στα φαρμακα, αφού σίγουρα θα είναι άρρωστα..και θα προλαβουν τα φτασουν στην σύνταξη ή θα έχουν πεθάνει απο τα 40 τους, 50 τους και 60 τους απο τις γνωστές αρρώστιες?

και συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σε ένα μικρό άρθρο που τρελαίνομαι επίσης, για τον τίτλο γιατί είναι ΤΌΣΟ ΑΛΗΘΕΙΑ…

ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ…

  • Εκατομμύρια βοοειδή, αρνιά και γουρούνια έχουν τις αισθήσεις τους όταν τα σφάζουν, ενώ οι γαλοπούλες βρίσκονται σε κατάσταση χρόνιου πόνου.

  • Περίπου 850 εκατομμύρια κοτόπουλα στο Ηνωμένο Βασίλειο ταΐ ζονται καθημερινά με αντιβιοτικά. 72 εκατομμύρια πεθαίνουν από διάφορες αρρώστειες.

  • Το 80% των αυγών προέρχονται από κακοποιημένες κότες που είναι αιχμαλωτισμένες σε ένα κλουβί (όχι μεγαλύτερο από ένα φούρνο μικροκυμάτων) ανά πέντε.

  • Τα 4/5 από τα κοτόπουλα που τρέφονται για το κρέας τους έχουν σπασμένα κόκκαλα, παραμορφωμένα πόδια κ.α. από τις άσχημες συνθήκες που κρατούνται, ενώ κάποια από αυτά έχουν τις αισθήσεις τους όταν βράζονται ζωντανά για να αποβάλλονται τα φτερα τους.

  • Οι περισσότερες πάπιες φυλακίζονται σε συνωστισμένα κλουβιά. Ποτέ δεν βλέπουν το φως της ημέρας και ποτέ δεν θα κολυμπήσουν στο νερό.

  • Η πεντάμηνη ζωή ενός γουρουνιού ειναι τα χημικά. τα αντιβιοτικά, ο συνωστισμός, οι ασθένειες και η βρωμιά. Φυλακίζονται σε ένα μεταλικό κλουβί που δεν μπορούν ούτε καν να γυρίσουν, έχουν τα δόντια τους σπασμένα και τις ουρές κομμένες χωρίς αναισθητικό.

Αυτοί είμαστε…. Σε όποιον Θεό και να πιστέυεις, αν πιστέυεις, αυτό ήταν το σχέδιο του για τους ανθρώπους?…αυτός είναι ο σκοπός μας?…αυτό ήταν το μήνυμα του? για αυτό σκοτώνονται πληθυσμοί ολόκληροι για τις Θρησκείες….Ένα ΨΕΜΑ είμαστε…μικρά ανθρωπάκια που κάνοντας κακό αισθανόμαστε μεγάλοι, άρχοντες και προσπαθούμε να ξεχάσουμε πόσο λίγοι είμαστε μπροστα στην Φύση, μπροστά σε όλα τα υπέροχα πλάσματα που είχαν την ατυχία να συγκατοικούν στον ίδιο πλανήτη με εμάς!   Είμαστε αυτοκαταστροφικοί και επικινδυνοι!

 

συνεχίζεται….

 

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s