Γουακαμόλε αλλά Ελληνικά…

Λατρεεεεεεεεεύω τα αβοκάντο….

Πλούσια σε καλά ακόρεστα λιπαρά και ω3 και άλλα πολλά, απαραίτητη τροφή που όμως θέλει υπομονή γιατί ακόμα και αν βρίσκεις κάθε φορα που θες να αγοράσεις πράγμα σπάνιο, ακόμα πιο σπάνιο να είναι ιδανικά ετοιμα για κατανάλωση.

Άρα αν έχουμε προγραμματίσει για κάποιο τραπέζι ή για γευμα της εβδομάδας κάτι με αβοκάντο πρέπει να το προμηθευτούμε τουλάχιστον 3 ημέρες πριν, αν και οι πέντε μέρες είναι μια πιο ασφαλής επιλογή, εξαρταται βεβαία και από τι σταδιο ωριμανσης θα τα αγοράσουμε.

Tip 1: έτοιμο είναι το αβοκάντο αν όπως το κραταμε μεσα στην παλάμη μας να μπορούμε, πιεζοντας ελαφρά, να βυθίσουμε τα ακροδάκτυλα μας στην φλούδα του.

Tip2: Αν πετυχουμε το τελειο σταδιο ωρίμανσης με το τρικ παραπάνω, τότε, αφου το κόψουμε στην μέση και αφαιρέσουμε το κουκούτσι, πιέζουμε την φλούδα (οπως στιβουμε το λεμονι) και το εσωτερικό ξεκολάει αμεσως απο την φλούδα!

Tip3: Κρατάμε ενα κουκουτσι και το βυθίζουμε μέσα λοστό πιάτο με το αβοκάντο αν δεν εχουμε σκοπό να το καταναλώσουμε αμέσως γιατι έτσι διατηρείται το πράσινο του χρώμα και δεν μαυρίζει.

Tip4: Μορούμε να κρατήσουμε το κουκούτσι, να το βάλουμε σε ένα βαζακι με νερό με ένα συγκεκριμενο όμως τρόπο, δείτε εδω:   https://www.youtube.com/watch?v=CTR1oZimeAM   και να το κρατήσουμε σαν διακοσμητικό ή ακόμα και να το φυτέψουμε: https://www.youtube.com/watch?v=CTR1oZimeAM

Αφού λοιπόν καταφέραμε να έχουμε ετοιμα αβοκάντο η πιο απλή συνταγή είναι το γουακαμόλε…

Μου αρέσει το κλασικό αλλά όπως θα καταλάβετε και στην πορεία βαριέμαι τα συνηθησμένα αν και άνθρωπος της συνήθειας… κατι σαν Mr Jekyl and Mr Hyde!!!

Πάντα λοιπόν δοκιμάζω νέα πράγματα και σήμερα δοκίμασα κάτι άλλο.

Γουακαμόλε με κάπαρη, ελιές (καλαμών) και ντομάτα.

Η συνταγή απλή, χτυπάς όλα τα υλικά μαζί με ελαιόλαδο ώστε να πάρουν κρεμώδη μορφή. Η βάση είναι το αβοκάντο και η μεγαλύτερη ποσότητα, απο εκεί και πέρα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κατα βούληση.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως η κάπαρη είναι από μόνη της πολύ αλμυρή, το ίδιο και οι ελιές αλλά πολύ λιγότερο, άρα δεν προσθέτουμε αλάτι και ελέγχουμε την ποσότητα της κάπαρης δοκιμάζοντας.  Αν θέλουμε προσθέτουμε και λεμόνι, το οποίο είναι κολλητάρι με το αβοκάντο αλλά στην συγκεκριμένη συνταγή εγώ δεν έβαλα γιατι μου φάνηκε οτι οι γεύσεις από την κάπαρη και την ελιά ήταν αρκετα δυνατές!

και ιδού…

IMG_197

Συνοδεύουμε με στικς καρότων και τσιπς τορτίγιας.

Υ.Γ: Τσιπς τορτίγιας φτιάχνουμε κόβοντας τριγωνάκια απο τορτίγιες και βάζοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για περίπου 3 με 4 λεπτά…ρίχνουμε και λίγο λαδάκι απο πάνω για να γίνουν πιο τραγανιστά!

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s